Vereniging

Leden van PSV de Bosruiters hebben recht op één les per week.
Het lesschema is als volgt:

Pony’s
Maandag: 19.00 – 20.00 uur: les van Henny Stamsnieder in de bak aan de Manderseweg. Met ingang van 4 April 2016.
Paarden
dinsdag 19.00 – 20.00: dressuurles van Gerrit Westendorp in de bak aan de Manderseweg. Met ingang van 5 April 2016.
dinsdag 20.15 – 21.15: springles van Gerrit Westendorp in de buiten bak van de fam. Altena. Met ingang van 5 April 2016.

De indeling van de lessen geschiedt door de instructie in samenspraak met het bestuur. De lesindeling kan te allen tijde worden gewijzigd. Aan- en afmelden voor de les bij Jeroen Altena (0546-569193 of 06-27006090), of via de les app. Ben je verhinderd, dan is de afspraak dat je je afmeldt bij Jeroen, vóór 17.00 uur.

Gebruik buitenbak buiten de lessen

Gebruik maken van de buitenbak buiten de lessen om is enkel voorbehouden aan leden. Overigens gebeurt het rijden in en buiten de lessen op eigen risico. Tijdens en buiten de lessen is het rijden met cap altijd verplicht!

Vaccinatie

Elk paard of pony dient tegen influenza en tetanus te zijn gevaccineerd. Dit moet als volgt gebeuren:
Een basisvaccinatie, bestaande uit twee inentingen, die minimaal 21 en maximaal 92 dagen na elkaar gegeven moeten zijn. Vervolgens een jaarlijkse enting, die binnen de 12 maanden na de vorige enting moet zijn toegediend (is dus minimaal een dag eerder dan de vorige datum).
Jaarlijks is er gelegenheid tot enten bij de club. Dit geschiedt in het begin van het nieuwe jaar.

Verzekeringen

Iedere paardenbezitter en –berijder dient WA-verzekerd te zijn. De rijvereniging is via de KNHS collectief verzekerd voor al haar verenigingsactiviteiten.
PSV de Bosruiters is aangesloten bij de overkoepelende organisatie KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Wie lid wordt van de vereniging, is automatisch lid van de KNHS.