Sgw 2016

img_0151De 38ste editie van de Cross van Vasse telde op zondag 2 oktober ’16 maar liefst 151 deelnemers. Veel deelnemers namen deel aan de dressuur, springparcours en natuurlijk het fantastische crossparcours door de fraaie landerijen rond Vasse. We kunnen terugzien op een prachtige dag met helaas frisse weersomstandigheden maar gelukkig bleef het praktisch de hele dag droog.
Aan de Cross doen combinaties mee uit heel Nederland. Iedereen roemt het prachtige parcours met de fraaie hindernissen opgefleurd met bloemen en pompoenen. Het is ieder jaar een enorme prestatie van de meer dan 100 vrijwilligers die deze Cross mogelijk maken. Veel deelnemers beseffen mogelijk niet eens, welke inzet en arbeid achter een dergelijke organisatie steekt. Er zijn weinig plekken waar een dergelijke eventing wedstrijd mogelijk is, maar de organiserende vereniging De Bosruiters uit Vasse maakt het ieder jaar weer waar. Toeschouwers konden al wandelend rond het crossparcours van 2 kilometer, de wedstrijd op de voet volgen. Er waren klimmetjes, smalle bospaden en natuurlijk vlak voor de finish, de alom bekende waterbak. De combinaties gaan in een enorm tempo over de soms moeilijke hindernissen. Het is streling voor het oog, om te zien op welke wijze deze tak van paardensport wordt beleefd door de amazones en rijders. Noord-Oost Twente mag heel trots zijn op dit evenement en De Bosruiters willen deze traditionele wedstrijd dan ook graag voortzetten.
Ook de eigen rijdende leden waren goed vertegenwoordigd, mede omdat er dit jaar een impuls rubriek voor paarden en pony’s aan het programma was toegevoegd.
Manouk Kempers met Macho D, Jill Companje met Annelore en Renske Schutte met Esperanche Espri wisten de eerste prijs te halen bij de pony’s respectievelijk rubriek BB D-pony, BB E-pony en B D-pony met dressuur en Maik Schuurman met Chesco een 5e (zie foto) en Iris Borggreve met Giosance een 7e plaats in de rubriek B paarden met dressuur.
De Bosruiters bedanken de vrijwilligers, grondeigenaren en sponsors voor hun hulp en steun. Het was een fantastische dag!

Uitslagen zie kopje Samengestelde wedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*