Cross van Vasse nog aantrekkelijker

SGW

Op zondag 4 oktober 2015, vindt opnieuw de SGW, ofwel de Cross van Vasse, plaats.

De SGW (samengestelde wedstrijd), georganiseerd door de Bosruiters, is al jaren een begrip in paardenminnend Twente en ver daarbuiten. De SGW is een eventing wedstrijd. Met name bedoeld voor ruiter en paard op B- en L-niveau en pony’s op B-, L- en M-niveau.

De combinaties starten met dressuur (in de B niet verplicht) en springen. Heeft men deze proeven met goed gevolg afgelegd, dan mag men starten in de cross. Dit is een traject van maar liefst 2,5 km, met maximaal 20 natuurlijke hindernissen. Het unieke van deze cross is dat ‘ie geheel in het bos verreden wordt.

‘Steeds populairder’

Dat de SGW steeds populairder wordt onder ruiters merken de Bosruiters aan het aantal inschrijvingen, iets wat ieder jaar toeneemt. Om dit allemaal mogelijk te maken is de cross-bouwploeg al enkele weken bezig om de benodigde hindernissen te bouwen en de paden vrij te maken in het bos.

Om de cross voor de ruiters en publiek nog aantrekkelijker te maken, zijn er dit jaar wat wijzigingen in het traject aangebracht. Wel kan iedereen vanuit een tent op het hoofdterrein de 3 onderdelen van de wedstrijd volgen. Of men kan een mooie wandeling door de prachtige natuur langs het traject maken om onderweg de combinaties te zien springen en aan te moedigen.

Nadere informatie

Belangstelling om deze wedstrijd van dichtbij mee te maken? Kom gezellig langs. De dressuur begint om 08.00 uur, het springen om 10.00 uur en de cross om 10.30 uur. De entree is gratis en er is volop parkeergelegenheid. Aan de inwendige mens is ook gedacht. De locatie is aan de Beekzijdeweg tegenover nummer 44 te Vasse.

De Bosruiters willen hierbij de grondeigenaren, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun hulp om dit evenement mogelijk te maken. Meer informatie is te vinden onder Wedstrijden.

SGW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*