SGW Vasse 4 Oktober 2015

Op zondag 4 oktober werd een samengestelde wedstrijd (SGW) in de prachtige natuur van Vasse verreden. Beter bekend onder de naam de Cross, welke jaarlijks wordt georganiseerd door de ruitervereniging de Bosruiters. De weersomstandigheden waren bijzonder fraai, zowel voor paard als ruiter. Vooral de cross lokte vele belangstellenden naar het terrein aan de Beekzijdeweg, waar men bij de tent goed zicht had op de drie onderdelen van de wedstrijd.

Om 8 uur starten de eerste combinaties met een dressuurproef om vervolgens in de springring hun vaardigheid te tonen. Degenen die dit met goed gevolg hadden afgelegd mochten starten in de cross, die om even voor 11 uur begon.

In het bos waren over een traject van ongeveer 2,5 km, twintig natuurlijke hindernissen geplaatst. Er zaten een paar pittige hindernissen tussen waaronder de spin en de nieuwe waterbak. Deze heeft een prominentere plaats gekregen bij het hoofd terrein omdat dit een echte publiekstrekker is.

De cross is op een enkel incident met goede afloop na, goed verreden door de deelnemers. In totaal hadden zich 128 combinaties uit heel Nederland ingeschreven , waarmee we nagenoeg het maximale aantal deelnemers hadden bereikt. Dit bewijst maar weer dat de SGW een belangrijke plaats inneemt binnen hippisch Twente.

De wisselbokaal van de beste dagcombinatie is dit jaar gewonnen door Isabeau Brouwer met Verano lid van de Reestruitertjes uit De Wijk.

De Bosruiters kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en sportieve dag.
De inzet van de vele vrijwilligers, de sponsoren en niet te vergeten de grondeigenaren zijn onmisbaar en waardevol voor onze vereniging. De Bosruiters willen eenieder die geholpen heeft deze prachtige wedstrijd tot stand te brengen bedanken!

Bekijk hier de foto’s van de cross!

Uitslagen:

Pony’s B cat CDE:
1. Isabeau Brouwer met Verano
2. Sharon Betting met Subliem Z
3. Kyra Schuttert met Ritzy Ragz

Pony’s B cat CDE zonder dressuur:
1 Evelien van Heuven met Xarola
2 Maaike Elferink met Diva
3 Mimi Baauw met Afrikaantje

Pony’s L cat CDE
1.Xanthe Gritter met Vrimousse
2. Enola Mulder met Granouche
3. Noortje Mentink met Top Gun

Pony’s M cat CDE
1. Colette Bruin met Brasil
2. Julia Veth met Donee Ludine S

Paarden B
1. Frans Koopman met Tikita Z
2. Bianca Nijhof met Cruise Control
3. Karin van der Velden met Romero

Paarden B zonder dressuur
1. Jody van de Kamp met Bellisimo Zensation
2. Sabine Koops met Whitney
3. Sabine Koops met Marlando E

Paarden L
1. Lisette Klein Schaars met Keizers Bingoedwies
2. Minka Haverkamp met Enjoy
3. Kirsten Honekamp met Cerona Lina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*